Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završna runda pregovora delegacija Crne Gore i Republike Srbije na zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju u Beogradu

Objavljeno: 01.03.2018. 18:00 Autor: MUP
U Beogradu, 28. 02. 2018. godine, održana je završna runda pregovora delegacija Crne Gore i Republike Srbije na zaključivanju i izvšavanju međunarodnih ugovora o graničnim prelazima i pograničničnom saobraćaju, na kojoj su u potpunosti usaglašeni svi tekstovi sporazuma i protokola.

MUPU pregovorima su učestvovali predstavnici državnih organa Crne Gore i R. Srbije koji imaju nadležnost u oblasti granice, ministarstava unutrašnjih poslova, vanjskih poslova, graničnih policija, uprava carina, međunarodne saradnje, saobraćaja, bezbjednost hrane, veterinarske i fitosanitarne poslove.

Sprovođenjem zaključenih sporazuma o graničnim prelazima za međunarodni i pogranični saobraćaj, unaprijediće se promet roba preko zajedničke državne granice, a stanovništvu nastanjenom u pograničnom području olakšati rješavanje svakodnevnih životnih pitanja.

Na čelu delegacija dvije države na ovim pregovorima bili su Milan Paunović, predsjednik Komisije za državnu granicu Crne Gore i general policije Zorica Lončar Kasalica, šefica Delegacije Republike Srbije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?