Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршна рунда преговора делегација Црне Горе и Републике Србије на закључивању и извршавању међународних уговора о граничним прелазима и пограничном саобраћају у Београду

Објављено: 01.03.2018. 18:00 Аутор: МУП
У Београду, 28. 02. 2018. године, одржана је завршна рунда преговора делегација Црне Горе и Републике Србије на закључивању и извшавању међународних уговора о граничним прелазима и пограничничном саобраћају, на којој су у потпуности усаглашени сви текстови споразума и протокола.

MUPУ преговорима су учествовали представници државних органа Црне Горе и Р. Србије који имају надлежност у области границе, министарстава унутрашњих послова, вањских послова, граничних полиција, управа царина, међународне сарадње, саобраћаја, безбједност хране, ветеринарске и фитосанитарне послове.

Спровођењем закључених споразума о граничним прелазима за међународни и погранични саобраћај, унаприједиће се промет роба преко заједничке државне границе, а становништву настањеном у пограничном подручју олакшати рјешавање свакодневних животних питања.

На челу делегација двије државе на овим преговорима били су Милан Пауновић, предсједник Комисије за државну границу Црне Горе и генерал полиције Зорица Лончар Касалица, шефица Делегације Републике Србије.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?