Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Lišen slobode zbog prijetnji napadom, uvreda i psovki upućenim policijskim službenicima

Objavljeno: 02.03.2018. 21:15 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.R. (26) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

N.R. je sinoć, kako se sumnja, prijetio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede koje im je tom prilikom uputio.

Naime, nakon obavještenja od strane Dežurne službe Centra bezbjednosti Podgorica da je izvršeno razbojništvo u kladionici „Volcano“ u ulici Moskovskoj u Podgorici, policijski službenici Interventne jedinice su se uputili na lice mjesta gdje su zatekli N.R. Prilikom preduzimanja službene radnje legitimisanja N.R je, sumnja se, vrijeđao i psovao policijske službenike, upućujući im više ozbiljnih prijetnji po život i tijelo. N.R. je tom prilikom bio u alkoholisanom stanju jer je upotrebom alkometra utvrđeno da je imao 1,56 promila alkohola u krvi.

Da bi savladili aktivni i pasivni otpor i izvršili službenu radnju privođenja, policijski službenici su prema N.R. upotrijebili sredstva prinude (fizičku snagu i sredstva za vezivanje).

Sa navedenim događajem upoznat je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se nakon sagledavanja činjenica izjasnio da se N.R. liši slobode, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 376 KZCG – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Osumnjičeni N.R. će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?