Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе због пријетњи нападом, увреда и псовки упућеним полицијским службеницима

Објављено: 02.03.2018. 21:15 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица лишили су слободе Н.Р. (26) из Подгорице због сумње да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Н.Р. је синоћ, како се сумња, пријетио службеницима Интервентне јединице ЦБ Подгорица да ће их напасти, уз псовке и увреде које им је том приликом упутио.

Наиме, након обавјештења од стране Дежурне службе Центра безбједности Подгорица да је извршено разбојништво у кладионици „Волцано“ у улици Московској у Подгорици, полицијски службеници Интервентне јединице су се упутили на лице мјеста гдје су затекли Н.Р. Приликом предузимања службене радње легитимисања Н.Р је, сумња се, вријеђао и псовао полицијске службенике, упућујући им више озбиљних пријетњи по живот и тијело. Н.Р. је том приликом био у алкохолисаном стању јер је употребом алкометра утврђено да је имао 1,56 промила алкохола у крви.

Да би савладили активни и пасивни отпор и извршили службену радњу привођења, полицијски службеници су према Н.Р. употријебили средства принуде (физичку снагу и средства за везивање).

Са наведеним догађајем упознат је државни тужилац у ОДТ у Подгорици, који се након сагледавања чињеница изјаснио да се Н.Р. лиши слободе, због постојања сумње да је извршио кривично дјело из чл. 376 КЗЦГ – напад на службено лице у вршењу службене дужности.
Осумњичени Н.Р. ће, уз кривичну пријаву, у законском року бити приведен надлежном државном тужиоцу, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?