Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Važna izgradnja zgrade za potrebe Biblioteke za slijepe

Objavljeno: 02.03.2018. 21:28 Autor: Ministarstvo kulture
MKUMinistar kulture Aleksandar Bogdanović, tokom današnje posjete Biblioteci za slijepe, istakao je da Biblioteka svojim programom i godišnjim aktivnostima daje značajan doprinos obogaćivanju bibliotečkih fondova na Brajevom pismu, a time i unapređenju kvaliteta života osoba sa oštećenim vidom.

Ministar je tokom posjete Biblioteci razgovarao sa direktorom ove ustanove Božidarom Dendom i predsjednikom savjeta dr Zdravkom Vukčevićem.

Razgovarano je o temama važnim za unapređenje rada Biblioteke za slijepe, pa je u tom smislu istaknuta važnost što skorije izgradnje novog objekta u kojem bi ova ustanova dobila adekvatne uslove za rad i funkcionisanje. Kako je istakao ministar Bogdanović, u ovoj fazi već imamo planiranu lokaciju za izgradnju objekta za potrebe Biblioteke za slijepe i Prirodnjačkog muzeja i u narednom periodu nas očekuje izrada potrebne projektne dokumentacije, kako bi se mogle planirati sljedeće faze.

Direktor Denda je predstavio ministru Bogdanoviću programske aktivnosti Biblioteke i istakao značaj podrške Ministarstva kulture u objavljivanju časopisa za kulturu i umjetnost "Glas" u DAISY formatu.

Bilo je riječi i o potrebama za kadrovsko jačanje ustanove, uzimajući u obzir da u njoj trenutno radi deset zaposlenih.

Nakon sastanka ministar Bogdanović i direktor Denda su obišli štampariju za štampanje knjiga na Brajevom pismu koja je obezbijeđena zahvaljujući donaciji Udruženja slijepih i slabovidih Republike Slovenije .
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?