Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Важна изградња зграде за потребе Библиотеке за слијепе

Објављено: 02.03.2018. 21:28 Аутор: Министарство културе
MKUМинистар културе Александар Богдановић, током данашње посјете Библиотеци за слијепе, истакао је да Библиотека својим програмом и годишњим активностима даје значајан допринос обогаћивању библиотечких фондова на Брајевом писму, а тиме и унапређењу квалитета живота особа са оштећеним видом.

Министар је током посјете Библиотеци разговарао са директором ове установе Божидаром Дендом и предсједником савјета др Здравком Вукчевићем.

Разговарано је о темама важним за унапређење рада Библиотеке за слијепе, па је у том смислу истакнута важност што скорије изградње новог објекта у којем би ова установа добила адекватне услове за рад и функционисање. Како је истакао министар Богдановић, у овој фази већ имамо планирану локацију за изградњу објекта за потребе Библиотеке за слијепе и Природњачког музеја и у наредном периоду нас очекује израда потребне пројектне документације, како би се могле планирати сљедеће фазе.

Директор Денда је представио министру Богдановићу програмске активности Библиотеке и истакао значај подршке Министарства културе у објављивању часописа за културу и умјетност "Глас" у ДАИСY формату.

Било је ријечи и о потребама за кадровско јачање установе, узимајући у обзир да у њој тренутно ради десет запослених.

Након састанка министар Богдановић и директор Денда су обишли штампарију за штампање књига на Брајевом писму која је обезбијеђена захваљујући донацији Удружења слијепих и слабовидих Републике Словеније .
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?