Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja boravili u Zagrebu

Objavljeno: 05.03.2018. 21:09 Autor: mrss
mrss

Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja mr Ivana Šuković - načelnica Direkcije za razvoj usluga, Svetlana Sovilj – samostalna savjetnica I u Direkciji za zaštitu rizičnih grupa i Denisa Mahmutović – samostalna savjetnica III u Direkciji za evropske integracije su u periodu od 27. februara do 03. mart 2018. godine boravile u studijskoj posjeti u Zagrebu koja je relizovana kroz TAIEX. 

Tema studijske posjete je bio proces deinstitucionalizacije u sistemu dječje zaštite, uspostavljanje alternativnog sistema dječje zaštite – podrška za život u zajednici/ upravljanje malim grupnim zajednicama i organizovana je u saradnju sa Ministarstvom za demografiju, porodicu, socijalnu politiku i omladinu Republike Hrvatske. 

U navedenom periodu, predstavnici Ministarstva rada i socialnog staranja su posjetili: Centar za rehabilataciju Zagreb – Filijala Sloboština, Centar za usluge u zajednici "Svitanje" Koprivnica i Centar za usluge u zajednici Dugave – Zagreb gdje su održali radne sastanke sa predstavnicima navedenih ustanova. Posjetili su i stambene jedinice u kojima se pruža usluga stanovanje uz podršku u Zagrebu i Koprivnici, narodnu kuhinju u okviru Crvenog krsta Koprivnica - pružaoca usluge hrane na otvorenom za korisnike socijalnih usluga, grad Ludberg gdje su obišli hraniteljsku porodicu kojoj Centar „Svitanje“ pruža uslugu porodičnog savjetovališta - stručno savjetovanje i psihološku podršku u cilju poboljšanja porodičnih odnosa i usvajanja - život djece u hraniteljskim porodicama, primarnu porodicu kojoj je pružena usluga savjetovanja i pomoći u cilju poboljšanja porodičnih odnosa u prevazilaženju porodičnih problema i roditeljskih problema vezanih za djecu i osnaživanje - obuka porodica za funkcionisanje u svakodnevnom životu, poludnevni boravak za djecu u riziku u Ludbergu, Osnovnu školu „Otok“ - Sloboština u okviru koje je otvoren poludnevni boravak za djecu u riziku i razgovarali sa pedagoškim i školskim stručnim timom.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?