Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Министарства рада и социјалног старања боравили у Загребу

Објављено: 05.03.2018. 21:09 Аутор: мрсс
mrss

Представници Министарства рада и социјалног старања мр Ивана Шуковић - начелница Дирекције за развој услуга, Светлана Совиљ – самостална савјетница И у Дирекцији за заштиту ризичних група и Дениса Махмутовић – самостална савјетница ИИИ у Дирекцији за европске интеграције су у периоду од 27. фебруара до 03. март 2018. године боравиле у студијској посјети у Загребу која је релизована кроз ТАИЕX. 

Тема студијске посјете је био процес деинституционализације у систему дјечје заштите, успостављање алтернативног система дјечје заштите – подршка за живот у заједници/ управљање малим групним заједницама и организована је у сарадњу са Министарством за демографију, породицу, социјалну политику и омладину Републике Хрватске. 

У наведеном периоду, представници Министарства рада и социалног старања су посјетили: Центар за рехабилатацију Загреб – Филијала Слобоштина, Центар за услуге у заједници "Свитање" Копривница и Центар за услуге у заједници Дугаве – Загреб гдје су одржали радне састанке са представницима наведених установа. Посјетили су и стамбене јединице у којима се пружа услуга становање уз подршку у Загребу и Копривници, народну кухињу у оквиру Црвеног крста Копривница - пружаоца услуге хране на отвореном за кориснике социјалних услуга, град Лудберг гдје су обишли хранитељску породицу којој Центар „Свитање“ пружа услугу породичног савјетовалишта - стручно савјетовање и психолошку подршку у циљу побољшања породичних односа и усвајања - живот дјеце у хранитељским породицама, примарну породицу којој је пружена услуга савјетовања и помоц́и у циљу побољшања породичних односа у превазилажењу породичних проблема и родитељских проблема везаних за дјецу и оснаживање - обука породица за функционисање у свакодневном животу, полудневни боравак за дјецу у ризику у Лудбергу, Основну школу „Оток“ - Слобоштина у оквиру које је отворен полудневни боравак за дјецу у ризику и разговарали са педагошким и школским стручним тимом.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?