Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine dobre i prijateljske odnose

Objavljeno: 08.03.2018. 17:53 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar Aleksandar Bogdanovića i šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Anar Adžamov razgovarali su danas na Cetinju o saradnji dvije države u oblasti kulture.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Crne Gore i Republike Azerbejdžan u svim oblastima prijateljski, kao i da je u oblasti kulture ostvarena značajna saradnja na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u oblasti kulture, potpisanog 2011. godine.

Ministar Bogdanović je zahvalio na podršci i pomoći Republike Azerbejdžan u realizaciji brojnih projekata u Crnoj Gori. Istakao je da je Ministarstvo kulture zainteresovano da dodatno osnaži saradnju kroz zajedničke aktivnosti na valorizaciji i očuvanju bogate kulturne baštine dvije zemlje.

Šef diplomatske misije Adžamov je naveo da Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine zajedničke vrijednosti multikulturalnosti i multietničnosti što predstavlja odličnu osnovu za saradnju u oblasti kulture.

Razgovarano je o intenziviranju saradnje između institucija kulture, sa posebnim naglaskom na filmske centre dvije zemlje, imajući u vidu potencijale koje Crna Gora kao filmska destinacija može ponuditi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?