Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Република Азербејџан баштине добре и пријатељске односе

Објављено: 08.03.2018. 17:53 Аутор: Министарство културе
Министар Александар Богдановића и шеф Дипломатске мисије Републике Азербејџан у Црној Гори Анар Аџамов разговарали су данас на Цетињу о сарадњи двије државе у области културе.

Саговорници су констатовали да су односи Црне Горе и Републике Азербејџан у свим областима пријатељски, као и да је у области културе остварена значајна сарадња на основу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Азербејџан о сарадњи у области културе, потписаног 2011. године.

Министар Богдановић је захвалио на подршци и помоћи Републике Азербејџан у реализацији бројних пројеката у Црној Гори. Истакао је да је Министарство културе заинтересовано да додатно оснажи сарадњу кроз заједничке активности на валоризацији и очувању богате културне баштине двије земље.

Шеф дипломатске мисије Аџамов је навео да Црна Гора и Република Азербејџан баштине заједничке вриједности мултикултуралности и мултиетничности што представља одличну основу за сарадњу у области културе.

Разговарано је о интензивирању сарадње између институција културе, са посебним нагласком на филмске центре двије земље, имајући у виду потенцијале које Црна Гора као филмска дестинација може понудити.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?