Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija programa “Kulturne rute Savjeta Evrope”

Objavljeno: 12.03.2018. 14:20 Autor: Ministarstvo kulture
Program “Kulturne rute Savjeta Evrope" biće predstavljen sjutra, 13. marta 2018. godine, u 9:30 sati, u hotelu Centre Ville u Podgorici. 

Događaj koji organizuje Ministarstvo kulture u saradnji sa Savjetom Evrope i Evropskim institutom za kulturne rute otvoriće ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Na prezentaciji će, na temu kulturnog turizma, ali i predstavljanja pojedinačnih kulturnih ruta koje su dobile sertifikat Savjeta Evrope govoriti Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture, Stefano Dominioni, direktor Evropskog instituta za kulturne rute i izvršni sekretar proširenog parcijalnog sporazuma o Kulturnim rutama, Emanuela Panke, Kulturna ruta “Inter Vitis”, Vladan Đuričković, Bojan Bracanović, “13. jul Plantaže”, Olga Mezeridou, Kulturna ruta maslinovog drveta i Davor Ćorić, nacionalni konsultant UNIDO. 

Nakon prezentacije biće potpisani sporazumi o partnerstvu između Evropskog instituta za kulturne rute i Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica, sa ciljem jačanja saradnje u oblasti kulturnog turizma i upravljanja kulturnom baštinom. 

Inicijativa Kulturne rute Savjeta Evrope uspostavljena je 1987. godine sa ciljem jačanja saradnje u oblasti kulturnog turizma. Održivi razvoj, socijalna kohezija, značaj evropskog jedinstva, istorije i kulture i otkrivanje manje poznatih destinacija kroz turističku promociju, glavne su ideje ovog programa. Crna Gora se 2011. godine pridružila Proširenom parcijalnom sporazumu (EPA) programa Kulturne rute, što je omogućilo nacionalnim institucijama i organizacijama da se kroz saradnju sa partnerima iz Evrope uključe u ovaj program. 

Agendu možete preuzeti ovdje.
            
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?