Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Презентација програма “Културне руте Савјета Европе”

Објављено: 12.03.2018. 14:20 Аутор: Министарство културе
Програм “Културне руте Савјета Европе" биће представљен сјутра, 13. марта 2018. године, у 9:30 сати, у хотелу Центре Вилле у Подгорици. 

Догађај који организује Министарство културе у сарадњи са Савјетом Европе и Европским институтом за културне руте отвориће министар културе Александар Богдановић.

На презентацији ће, на тему културног туризма, али и представљања појединачних културних рута које су добиле сертификат Савјета Европе говорити Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину Министарства културе, Стефано Доминиони, директор Европског института за културне руте и извршни секретар проширеног парцијалног споразума о Културним рутама, Емануела Панке, Културна рута “Интер Витис”, Владан Ђуричковић, Бојан Брацановић, “13. јул Плантаже”, Олга Мезеридоу, Културна рута маслиновог дрвета и Давор Ћорић, национални консултант УНИДО. 

Након презентације биће потписани споразуми о партнерству између Европског института за културне руте и Универзитета Црне Горе и Универзитета Доња Горица, са циљем јачања сарадње у области културног туризма и управљања културном баштином. 

Иницијатива Културне руте Савјета Европе успостављена је 1987. године са циљем јачања сарадње у области културног туризма. Одрживи развој, социјална кохезија, значај европског јединства, историје и културе и откривање мање познатих дестинација кроз туристичку промоцију, главне су идеје овог програма. Црна Гора се 2011. године придружила Проширеном парцијалном споразуму (ЕПА) програма Културне руте, што је омогућило националним институцијама и организацијама да се кроз сарадњу са партнерима из Европе укључе у овај програм. 

Агенду можете преузети овдје.
            
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?