Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora zainteresovana za uključivanje u kulturne rute

Objavljeno: 13.03.2018. 17:57 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktor Evropskog instituta za kulturne rute Stefano Dominioni razgovarali su o saradnji i mogućnostima za uključivanje Crne Gore u postojeće kulturne rute, sa posebnim akcentom na kulturnu rutu vina i kulturnu rutu maslinovog drveta. Ministar Bogdanović je istakao da postoji interesovanje da Crna Gora što prije bude prepoznata kao jedna od tačaka navedenih kulturnih ruta, uzimajući u obzir mogućnosti koje ova organizacija nudi za promociju kulture i turizma jedne države.

Bilo je riječi i o kulturnoj ruti praistorijske umjetnosti oslikavanja kamena za koju je predložena mogućnost kandidovanja znacajnog crnogorskog lokaliteta Lipci u Kotoru.

Sagovornici su ocijenili da je današnja prezentacija dobra prilika da se svi zainteresovani pojedinci i udruženja u Crnoj Gori upoznaju sa mogućnostima koje ova mreža nudi i istakli uvjerenje da će u skorijoj buducnosti i u Crnoj Gori biti sjedište neke nove, evropske kulturne rute.

Ministar Bogdanović i direktor Dominioni pozdravili su i zainteresovanost Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica da postanu dio ove mreže, uzimajući u obzir značajne mogućnosti koje nudi na polju razmjene studenata među Univerzitetima koji su njeni članovi.

MKUMKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?