Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора заинтересована за укључивање у културне руте

Објављено: 13.03.2018. 17:57 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и директор Европског института за културне руте Стефано Доминиони разговарали су о сарадњи и могућностима за укључивање Црне Горе у постојеће културне руте, са посебним акцентом на културну руту вина и културну руту маслиновог дрвета. Министар Богдановић је истакао да постоји интересовање да Црна Гора што прије буде препозната као једна од тачака наведених културних рута, узимајући у обзир могућности које ова организација нуди за промоцију културе и туризма једне државе.

Било је ријечи и о културној рути праисторијске умјетности осликавања камена за коју је предложена могућност кандидовања знацајног црногорског локалитета Липци у Котору.

Саговорници су оцијенили да је данашња презентација добра прилика да се сви заинтересовани појединци и удружења у Црној Гори упознају са могућностима које ова мрежа нуди и истакли увјерење да ће у скоријој будуцности и у Црној Гори бити сједиште неке нове, европске културне руте.

Министар Богдановић и директор Доминиони поздравили су и заинтересованост Универзитета Црне Горе и Универзитета Доња Горица да постану дио ове мреже, узимајући у обзир значајне могућности које нуди на пољу размјене студената међу Универзитетима који су њени чланови.

MKUMKU
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?