Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Ministar Purišić u posjeti Fondu rada i Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova

Objavljeno: 14.03.2018. 21:00 Autor: mrss
mrss
Ministar rada i socijalanog staranja Kemal Purišić posjetio je danas, 14. marta 2018. godine Fond rada Crne Gore i Agenciju za mirno rješavanje radnih sporova, gdje se sastao sa direktorima ovih institucija, Kemalom Đečevićem i Zdenkom Burzan.

Ovom prilikom ministar Purišić je sa direktorima razgovarao o pitanjima iz djelokruga i nadležnosti Fonda rada i Agencije, o uspješnosti minule godine, ostvarenim rezultatima i budućim planovima.

Ministar Purišić ocijenio je veoma značajnim susret sa direktorima Đečević i Burzan i iskoristio priliku da istakne dobru dosadašnju saradnju sa ovim institucijama koja se, između ostalog, oslikava i u višemjesečnom radu na izradi novog Zakona o Fondu rada, u kojem su učestvovali i ostali socijalni partneri, a gdje je postignut visok stepen saglasnosti među svim članovima radne grupe.

Takođe, u planu je i donošenje novog Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i Pravilnika o postupku mirnog rješavanja radnog spora.

Direktori su saglasni da je saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja jako važna za buduće aktivnosti koje su usmjerene na obavljanju zadatih poslova u skladu sa zakonom, posvećenosti u postizanju najvišeg nivoa zadovoljstva stranaka, uz puni doprinos zaposlenih u ovim institucijama.




PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?