Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Univerziteta za odbranu Kraljevine Švedske u studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 22.03.2018. 20:17 Autor: mod
Predstavnici Univerziteta za odbranu Kraljevine Švedske (SEDU) boravili su u dvodnevnoj studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. 

Generalni direktor za politiku odbrane mr Ivica Ivanović i generalni direktor za ljudske resurse Mihailo Volkov upoznali su danas predstavnike uprave i studenata ovog Univerziteta sa ostvarenim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, kao i sa prioritetima za naredni period. 
 
Ivanović je istakao da je punopravno članstvo Crne Gore u najmoćnijoj političko-vojnoj Alijansi od izuzetnog značaja kako za našu zemlju, tako i za stabilnost cijelog Zapadnog Balkana. On je naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice, uz uvjerenje da je integracija u NATO i EU najbolji garant mira i stabilnosti regiona. Ivanović je istakao da će Crna Gora nastaviti sa aktivnim učešćem u međunarodnim misijama i operacijama, kako bi potvrdila svoju poziciju kredibilnog saveznika, doprinoseći globalnoj bezbjednosnoj sceni.

Volkov je upoznao predstavnike Univerziteta za odbranu Kraljevine Švedske sa ključnim politikama na polju razvoja ljudskih resursa, kao i planovima njihove implementacije. On je ukazao da Crna Gora razvija saradnju sa savezničkim i partnerskim zemljama u cilju obrazovanja i edukacije svog komandnog kadra. Volkov je upoznao goste iz Švedske sa projektima koje Ministarstvo odbrane implementira u cilju promocije vojnog poziva, izražavajući očekivanje da će današnji sastanak doprinijeti uspostavljanju saradnje sa ovim Univerzitetom na polju razvoja ljudskih resursa. 

Predstavnici Univerziteta za odbranu Kraljevine Švedske imali su priliku da se bliže informišu o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, progresu Crne Gore sa fokusom na NATO i EU, kao i organizaciji Vojske Crne Gore i njenim najznačajnijim zadacima. Gosti iz Švedske su obišli Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore u Golubovcima, i tom prilikom se upoznali sa kapacitetima i prioritetima ove jedinice.

Predstavnici ovog švedskog univerziteta upoznali su predstavnike Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa strukturom i organizacijom ove eminentne institucije, njenim nastavnim programom, kursevima i obukama, a razmotrene su mogućnost uspostavljanja međusobne saradnje.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?