Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Универзитета за одбрану Краљевине Шведске у студијској посјети Министарству одбране

Објављено: 22.03.2018. 20:17 Аутор: мод
Представници Универзитета за одбрану Краљевине Шведске (СЕДУ) боравили су у дводневној студијској посјети Министарству одбране Црне Горе. 

Генерални директор за политику одбране мр Ивица Ивановић и генерални директор за људске ресурсе Михаило Волков упознали су данас представнике управе и студената овог Универзитета са оствареним резултатима Министарства одбране и Војске Црне Горе, као и са приоритетима за наредни период. 
 
Ивановић је истакао да је пуноправно чланство Црне Горе у најмоћнијој политичко-војној Алијанси од изузетног значаја како за нашу земљу, тако и за стабилност цијелог Западног Балкана. Он је нагласио да ће Црна Гора наставити да промовише вриједности евроатлантске заједнице, уз увјерење да је интеграција у НАТО и ЕУ најбољи гарант мира и стабилности региона. Ивановић је истакао да ће Црна Гора наставити са активним учешћем у међународним мисијама и операцијама, како би потврдила своју позицију кредибилног савезника, доприносећи глобалној безбједносној сцени.

Волков је упознао представнике Универзитета за одбрану Краљевине Шведске са кључним политикама на пољу развоја људских ресурса, као и плановима њихове имплементације. Он је указао да Црна Гора развија сарадњу са савезничким и партнерским земљама у циљу образовања и едукације свог командног кадра. Волков је упознао госте из Шведске са пројектима које Министарство одбране имплементира у циљу промоције војног позива, изражавајући очекивање да ће данашњи састанак допринијети успостављању сарадње са овим Универзитетом на пољу развоја људских ресурса. 

Представници Универзитета за одбрану Краљевине Шведске имали су прилику да се ближе информишу о безбједносној ситуацији на Западном Балкану, прогресу Црне Горе са фокусом на НАТО и ЕУ, као и организацији Војске Црне Горе и њеним најзначајнијим задацима. Гости из Шведске су обишли Ваздухопловство Војске Црне Горе у Голубовцима, и том приликом се упознали са капацитетима и приоритетима ове јединице.

Представници овог шведског универзитета упознали су представнике Министарства одбране и Војске Црне Горе са структуром и организацијом ове еминентне институције, њеним наставним програмом, курсевима и обукама, а размотрене су могућност успостављања међусобне сарадње.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?