Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Zenka čestitao Pesah

Objavljeno: 29.03.2018. 21:41 Autor: PR služba

Povodom predstojećeg praznika Pashe ili Pesaha, istorijskog praznika Jevrejskog naroda, koristim priliku da predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Jaši Alfandariju, rabinu Ariju Edelkopu i svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori čestitam jedan od najvećih jevrejskih praznika, koji se u kontinuitetu obilježava u svijetu, već više od dvije i po hiljade godina.

Čestitam Pesah sa željom da sjećanje na oslobođenje Jevreja iz misirskog zatočeništva donese duhovni mir i unese radost u Vaša srca na dobrobit svih ljudi dobre volje.

Pesah se proslavlja u krugu porodice za vrijeme prvog proljećnog punog mjeseca, te iz tog razloga najiskrenije želim svim jevrejskim porodicama da ovaj praznik proslavljaju srećno i dugovječno u krugu svojih najmilijih iz razloga što je jedna od najbitnijih karakteristika ovog praznika upravo okupljanje porodice. 

Neka poruka Praznika oslobođenja vječno osvjetljava put pomirenja, pokajanja i praštanja, pozivajući nas da zajedno gradimo svijet mira i međusobnog poštovanja.

MINISTAR

Mehmed Zenka

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?