Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Зенка честитао Песах

Објављено: 29.03.2018. 21:41 Аутор: ПР служба

Поводом предстојећег празника Пасхе или Песаха, историјског празника Јеврејског народа, користим прилику да предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Јаши Алфандарију, рабину Арију Еделкопу и свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори честитам један од највећих јеврејских празника, који се у континуитету обиљежава у свијету, већ више од двије и по хиљаде година.

Честитам Песах са жељом да сјећање на ослобођење Јевреја из мисирског заточеништва донесе духовни мир и унесе радост у Ваша срца на добробит свих људи добре воље.

Песах се прославља у кругу породице за вријеме првог прољећног пуног мјесеца, те из тог разлога најискреније желим свим јеврејским породицама да овај празник прослављају срећно и дуговјечно у кругу својих најмилијих из разлога што је једна од најбитнијих карактеристика овог празника управо окупљање породице. 

Нека порука Празника ослобођења вјечно освјетљава пут помирења, покајања и праштања, позивајући нас да заједно градимо свијет мира и међусобног поштовања.

МИНИСТАР

Мехмед Зенка

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?