Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Francuske u posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 12.04.2018. 20:18 Autor: mod
Delegacija Ministarstva odbrane Republike Francuske, na čelu sa potpukovnikom Stefanom Kareom (Stephane Carré), načelnikom Odjeljenja za Centralnu i Istočnu Evropu i Tursku u Direktoratu za međunarodni razvoj, boravila je danas u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Delegacija se sastala sa generalnom direktoricom Direktorata za materijalne resurse Almom Ljuljanaj, kao i sa načelnikom Direkcije za nabavke, Stefanom Šaponjićem.

Ljuljanaj se zahvalila na sveobuhvatnoj podršci koju je Republika Francuska pružila Crnoj Gori u ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja, uz uvjerenje da će se odbrambena saradnja dvije države u svojstvu NATO saveznica dodatno unaprijediti u narednom periodu.
Potpukovnik Carré je naglasio da je ova posjeta odlična prilika za definisanje modaliteta daljeg intenziviranja saradnje na polju odbrane.

Šaponjić je prethodno sa saradnicama Dejanom Uskoković i Bojanom Lučić, informisao goste iz Francuske o najznačajnijim aktivnostima koje Ministarstvo odbrane Crne Gore sprovodi na polju nabavki u oblasti odbrane i bezbjednosti, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore, u skladu sa standardima i ciljevima sposobnosti.

Sastanku su prisustvovali i kapetan Tijeri Rubaš (Thierry Roubach), desk oficir za Jugoistočnu Evropu u Direktoratu za međunarodni razvoj Ministarstva odbrane Republike Francuske i pukovnik Fabris Dida (Fabrice Duda), nerezidentni izaslanik odbrane Republike Francuske u Crnoj Gori.

Pukovnik Dida je istakao vidljive rezultate koje je Crna Gora ostvarila u okviru evroatlantskih integracija, te izrazio posebno zadovoljstvo intenzivnom saradnjom koju su dvije zemlje ostvarile u oblasti odbrane, kao i spremnost za njeno dalje unapređenje.

mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?