Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Министарства одбране Републике Француске у посјети Министарству одбране

Објављено: 12.04.2018. 20:18 Аутор: мод
Делегација Министарства одбране Републике Француске, на челу са потпуковником Стефаном Кареом (Степхане Царрé), начелником Одјељења за Централну и Источну Европу и Турску у Директорату за међународни развој, боравила је данас у посјети Министарству одбране Црне Горе.

Делегација се састала са генералном директорицом Директората за материјалне ресурсе Алмом Љуљанај, као и са начелником Дирекције за набавке, Стефаном Шапоњићем.

Љуљанај се захвалила на свеобухватној подршци коју је Република Француска пружила Црној Гори у остваривању њеног евроатлантског циља, уз увјерење да ће се одбрамбена сарадња двије државе у својству НАТО савезница додатно унаприједити у наредном периоду.
Потпуковник Царрé је нагласио да је ова посјета одлична прилика за дефинисање модалитета даљег интензивирања сарадње на пољу одбране.

Шапоњић је претходно са сарадницама Дејаном Ускоковић и Бојаном Лучић, информисао госте из Француске о најзначајнијим активностима које Министарство одбране Црне Горе спроводи на пољу набавки у области одбране и безбједности, са посебним фокусом на модернизацију Војске Црне Горе, у складу са стандардима и циљевима способности.

Састанку су присуствовали и капетан Тијери Рубаш (Тхиеррy Роубацх), деск официр за Југоисточну Европу у Директорату за међународни развој Министарства одбране Републике Француске и пуковник Фабрис Дида (Фабрице Дуда), нерезидентни изасланик одбране Републике Француске у Црној Гори.

Пуковник Дида је истакао видљиве резултате које је Црна Гора остварила у оквиру евроатлантских интеграција, те изразио посебно задовољство интензивном сарадњом коју су двије земље оствариле у области одбране, као и спремност за њено даље унапређење.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?