Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dani evropske baštine: Javni poziv za dostavljanje priča o evropskoj kultunoj baštini

Objavljeno: 20.04.2018. 15:22 Autor: Ministarstvo kulture
Objavljen je Javni poziv za dostavljanje priča o evropskoj kulturnoj baštini. Ova pilot inicijativa realizuje se u okviru Dana evropske baštine, sa ciljem naglašavanja evropske dimenzije kulturnog nasljeđa, ali i isticanja značaja lokalnih zajednica koje su uključene u obilježavanje Dana evropske baštine na evropskom i nacionalnom nivou. 

Poziv se realizuje u okviru obilježavanja Evropske godine kulturne baštine, a namijenjen je lokalnim zajednicama iz 50 država potpisnica Evropske konvencije o kulturi koje su u poslednje tri godine organizovale makar jedan događaj u okviru Dana evropske baštine; dobitnicima Europa Nostra Nagrade i lokalitetima kojima je dodijeljena Evropska oznaka za kulturnu baštinu (European Heritage Label).

Lokalne zajednice na objavljeni poziv mogu da podnesu najviše tri priče i jedan prijedlog projekta koji može biti nagrađen sa iznosom od 10,000€, a koji je povezan sa nekom od podnesenih priča.

Poziv je otvoren od 20. aprila do 20. maja 2018. godine.

Uslovi poziva nalaze se ovdje


Za više informacija posjetite veb sajt.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?