Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дани европске баштине: Јавни позив за достављање прича о европској култуној баштини

Објављено: 20.04.2018. 15:22 Аутор: Министарство културе
Објављен је Јавни позив за достављање прича о европској културној баштини. Ова пилот иницијатива реализује се у оквиру Дана европске баштине, са циљем наглашавања европске димензије културног насљеђа, али и истицања значаја локалних заједница које су укључене у обиљежавање Дана европске баштине на европском и националном нивоу. 

Позив се реализује у оквиру обиљежавања Европске године културне баштине, а намијењен је локалним заједницама из 50 држава потписница Европске конвенције о култури које су у последње три године организовале макар један догађај у оквиру Дана европске баштине; добитницима Еуропа Ностра Награде и локалитетима којима је додијељена Европска ознака за културну баштину (Еуропеан Херитаге Лабел).

Локалне заједнице на објављени позив могу да поднесу највише три приче и један приједлог пројекта који може бити награђен са износом од 10,000€, а који је повезан са неком од поднесених прича.

Позив је отворен од 20. априла до 20. маја 2018. године.

Услови позива налазе се овдје


За више информација посјетите веб сајт.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?