Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završena Konferencija o zajedničkoj obuci i vježbama (TREX) u okviru A-5 Inicijative

Objavljeno: 18.04.2018. 20:17 Autor: VCG

U Centru za obuku Vojske Crne Gore, održana je Konferencija o zajedničkoj obuci i vježbama (TREX) u okviru A-5 Inicijative, koja je realizovana u okviru pripreme 22. Konferecnije načelnika generalštabova A-5 Inicijative.

U radu TREX Konferencije, učestvovali su predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Osim pomenutih država, konferenciji su prisustvovali i predstavnici kancelarija za odbrambenu saradnju ambasada SAD u Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Kao gosti, pozvani od strane Vojske Crne Gore, Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Vojske Slovenije.

Tokom Konferencije, predstavnici pomenutih država, dali su pregled sadržaja obuke i vježbi u              2018. godini, planova obuke i vježbi za period 2019-2020. godine i predstavili poligone za obuku koji bi mogli da se koriste u okviru zajedničkih aktivnosti.

Vršilac dužnosti načenika Odjeljenja za obuku (G-7) Generalštaba Vojske Crne Gore potpukovnik Živko Rakočević, kao predsjedavajući u radu Konferencije, istakao je da je ugovoren značajan broj zajedničkih aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?