Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршена Конференција о заједничкој обуци и вјежбама (ТРЕX) у оквиру А-5 Иницијативе

Објављено: 18.04.2018. 20:17 Аутор: ВЦГ

У Центру за обуку Војске Црне Горе, одржана је Конференција о заједничкој обуци и вјежбама (ТРЕX) у оквиру А-5 Иницијативе, која је реализована у оквиру припреме 22. Конферецније начелника генералштабова А-5 Иницијативе.

У раду ТРЕX Конференције, учествовали су представници Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Црне Горе. Осим поменутих држава, конференцији су присуствовали и представници канцеларија за одбрамбену сарадњу амбасада САД у Албанији, Македонији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Као гости, позвани од стране Војске Црне Горе, Конференцији су присуствовали и представници Војске Словеније.

Током Конференције, представници поменутих држава, дали су преглед садржаја обуке и вјежби у              2018. години, планова обуке и вјежби за период 2019-2020. године и представили полигоне за обуку који би могли да се користе у оквиру заједничких активности.

Вршилац дужности наченика Одјељења за обуку (Г-7) Генералштаба Војске Црне Горе потпуковник Живко Ракочевић, као предсједавајући у раду Конференције, истакао је да је уговорен значајан број заједничких активности које ће бити реализоване у наредном периоду.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?