Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Intervju ministarke nauke dr Sanje Damjanović za EMBLetc: Značaj međunarodne saradnje u istraživanju

Objavljeno: 25.04.2018. 14:37 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović govorila je za zvanični portal Evropske organizacije za molekularnu biologiju o značaju međunarodne saradnje u istraživanju, a povodom članstva Crne Gore u ovoj prestižnoj naučnoj organizaciji.

Visoki zvaničnici Evropske laboratorije za molekularnu biologiju (EMBL) i Evropske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO) nedavno su boravili u Podgorici i na dvodnevnim radionicama predstavili programe saradnje istraživačima i studentima iz Crne Gore. Posjeta je uslijedila nakon sastanka Savjeta EMBO i EBML koji se održao u novembru prošle godine, u Hamburgu, kada je Crna Gora formalno postala član ovih prestižnih evropskih naučnih institucija.

U tekstu za portal EMBLetc ministarka Damjanović se osvrnula na benefite članstva naše zemlje u EMBL, kao i trenutnim aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo nauke Crne Gore, stavljajući poseban akcenat na regionalni projekat – Uspostavljanje međunarodnog naučnog instituta na prostoru Jugoistočne Evrope.

Autori teksta su novinari Edward Dadswell and Adam Gristwood.

Intervju možete pročitati OVDJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?