Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интервју министарке науке др Сање Дамјановић за ЕМБЛетц: Значај међународне сарадње у истраживању

Објављено: 25.04.2018. 14:37 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић говорила је за званични портал Европске организације за молекуларну биологију о значају међународне сарадње у истраживању, а поводом чланства Црне Горе у овој престижној научној организацији.

Високи званичници Европске лабораторије за молекуларну биологију (ЕМБЛ) и Европске организације за молекуларну биологију (ЕМБО) недавно су боравили у Подгорици и на дводневним радионицама представили програме сарадње истраживачима и студентима из Црне Горе. Посјета је услиједила након састанка Савјета ЕМБО и ЕБМЛ који се одржао у новембру прошле године, у Хамбургу, када је Црна Гора формално постала члан ових престижних европских научних институција.

У тексту за портал ЕМБЛетц министарка Дамјановић се осврнула на бенефите чланства наше земље у ЕМБЛ, као и тренутним активностима које спроводи Министарство науке Црне Горе, стављајући посебан акценат на регионални пројекат – Успостављање међународног научног института на простору Југоисточне Европе.

Аутори текста су новинари Едwард Дадсwелл анд Адам Гристwоод.

Интервју можете прочитати ОВДЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?