Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kuševija u posjeti JU Zavod „Komanski most“

Objavljeno: 27.04.2018. 13:41 Autor: mrss

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Goran Kuševija, obišao je kolektiv JU Zavoda „Komanski most“ koji pohađaju šestodnevnu obuku „Stanovanje uz podršku- teorijski i praktični aspekti pružanja usluge“.

Nakon pozdravne riječi, direktor Kuševija, upoznao je konslutante sa aktivnostima koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u procesu deinstitucionalizacije, obaveze transformacije institucije a trenutno je u fazi izrada projekta koji će se kandidovati lokalnim samoupravama kako bi odredili prostor za izgradnju malih grupnih zajednica gdje bi korisnici mogli da žive.

„U narednih deset dana se očekuje idejno rješenje takvog projekta i nakon toga preostaje da razgovaramo sa lokalnim vlastima u obezbjeđivanju zemljišta, oslobađanju komunalija i traženje donatorskih sredstava za izgradnju objekta.“ – kazao je Kuševija.

Generalni direktor pohvalio je aktivnosti koje menadžment Komanskog mosta sprovodi u cilju edukacije i obuka stručnih radnika i unapređenju svojih znanja iz ove oblasti kako bi se na kvalitetan način suočili sa procesom deinstitucionalizacije i sve ono što ih čeka prilikom razvoja servisa „Stanovanje uz podršku“.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?