Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кушевија у посјети ЈУ Завод „Комански мост“

Објављено: 27.04.2018. 13:41 Аутор: мрсс

Генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Горан Кушевија, обишао је колектив ЈУ Завода „Комански мост“ који похађају шестодневну обуку „Становање уз подршку- теоријски и практични аспекти пружања услуге“.

Након поздравне ријечи, директор Кушевија, упознао је конслутанте са активностима које Министарство рада и социјалног старања спроводи у процесу деинституционализације, обавезе трансформације институције а тренутно је у фази израда пројекта који ће се кандидовати локалним самоуправама како би одредили простор за изградњу малих групних заједница гдје би корисници могли да живе.

„У наредних десет дана се очекује идејно рјешење таквог пројекта и након тога преостаје да разговарамо са локалним властима у обезбјеђивању земљишта, ослобађању комуналија и тражење донаторских средстава за изградњу објекта.“ – казао је Кушевија.

Генерални директор похвалио је активности које менаџмент Команског моста спроводи у циљу едукације и обука стручних радника и унапређењу својих знања из ове области како би се на квалитетан начин суочили са процесом деинституционализације и све оно што их чека приликом развоја сервиса „Становање уз подршку“.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?