Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za obilježavanje dana evropske baštine 2018

Objavljeno: 07.05.2018. 18:18 Autor: Ministarstvo kulture
Ministarstvo kulture poziva zainteresovane aktere iz oblasti kulture i kulturne baštine da se u periodu od 21. do 30. septembra tekuće godine uključite u obilježavanje međunarodne inicijative Dani evropske baštine, pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

Manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou, a u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou.

Ovogodišnja tema Dana evropske baštine je “Umjetnost dijeljenja”, a program obilježavanja manifestacija potrebno je dostaviti na mail adresu jelena.zaric@mku.gov.me, najkasnije do 4. juna 2018. godine.

Dani evropske baštine 2018. orgaizuju se u okviru programa obilježavanja Evropske godine kulturne baštine.

Brošura Dana evropske baštine, u kojoj je naveden prijedlog 101 ideje za obilježavanje ovogodišnje manifestacije, nalazi se ovdje.

Prijavni formular nalazi se ovdje.

MKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?