Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за обиљежавање дана европске баштине 2018

Објављено: 07.05.2018. 18:18 Аутор: Министарство културе
Министарство културе позива заинтересоване актере из области културе и културне баштине да се у периоду од 21. до 30. септембра текуће године укључите у обиљежавање међународне иницијативе Дани европске баштине, покренуте кроз сарадњу Европске комисије и Савјета Европе, а у циљу приближавања културне баштине широј јавности.

Манифестација коју 50 земаља потписиница Европске конвенције о култури традиционално обиљежава сваког септембра, базирана је на организовању догађаја на локалном и националном нивоу, а у односу на јединствену тему, која се бира на европском нивоу.

Овогодишња тема Дана европске баштине је “Умјетност дијељења”, а програм обиљежавања манифестација потребно је доставити на маил адресу јелена.зариц@мку.гов.ме, најкасније до 4. јуна 2018. године.

Дани европске баштине 2018. оргаизују се у оквиру програма обиљежавања Европске године културне баштине.

Брошура Дана европске баштине, у којој је наведен приједлог 101 идеје за обиљежавање овогодишње манифестације, налази се овдје.

Пријавни формулар налази се овдје.

MKU
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?