Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo: Apelujemo na uzdržavanje od govora mržnje i neprimjerenih komentara na društvenim mrežama

Objavljeno: 08.05.2018. 20:37 Autor: PR služba

Povodom izjava na društvenim mrežama koje u poslednje vrijeme sve češće imaju karakteristike govora mržnje, apelujemo na građane i građanke da se uzdrže od vrijeđanja svojih sugrađana i sugrađanki ističući njihove posebnosti po bilo kom osnovu.

Crna Gora je multikulturalna, multikonfesionalna i multinacionalna država svih svojih građana I građanki. Očekuje se da se članovi i članice njene društvene zajednice ponašaju u skladu sa tim, poštujući  ljudske i zakonske vrijednosti na kojima se naša država temelji.

Multietničnost i interkulturalnost, kao veoma bitne karakteristike našeg životnog prostora, mogu se razvijati i unapređivati samo ako se unutrašnje integracije ostvaruju uz poštovanje i očuvanje posebnosti, razlika i vrijednosti svih koji žive na našem prostoru.

Suživot u Crnoj Gori je jedna od primarnih vrijednosti kojom se ponosimo, a isti je moguće očuvati jedino putem uzajamnog razumijevanja i uvažavanja ljudskih prava i sloboda svih njenih građana i građanki.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?