Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство: Апелујемо на уздржавање од говора мржње и непримјерених коментара на друштвеним мрежама

Објављено: 08.05.2018. 20:37 Аутор: ПР служба

Поводом изјава на друштвеним мрежама које у последње вријеме све чешће имају карактеристике говора мржње, апелујемо на грађане и грађанке да се уздрже од вријеђања својих суграђана и суграђанки истичући њихове посебности по било ком основу.

Црна Гора је мултикултурална, мултиконфесионална и мултинационална држава свих својих грађана И грађанки. Очекује се да се чланови и чланице њене друштвене заједнице понашају у складу са тим, поштујући  људске и законске вриједности на којима се наша држава темељи.

Мултиетничност и интеркултуралност, као веома битне карактеристике нашег животног простора, могу се развијати и унапређивати само ако се унутрашње интеграције остварују уз поштовање и очување посебности, разлика и вриједности свих који живе на нашем простору.

Суживот у Црној Гори је једна од примарних вриједности којом се поносимо, а исти је могуће очувати једино путем узајамног разумијевања и уважавања људских права и слобода свих њених грађана и грађанки.

Министарство за људска и мањинска права  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?