Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Visoki predstavnici Evropske unije danas posjetili Ministarstvo unutrašnjih poslova

Objavljeno: 17.05.2018. 01:28 Autor: MUP
Crna Gora cijeni preporuke Evropske komisije iznešene u nedavno prezentovanom Izvještaju o napretku, a u narednom periodu naročita pažnja nadležnih institucija biće posvećena ispunjavanju mjerila iz poglavlja 23 i 24 pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom današnjeg susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Tomasom Haglajtnerom.

Današnji sastanak bio je prilika da ministar Nuhodžić upozna sagovornika sa postignutim rezultatima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbe protiv nasilja u porodici, sa akcentom na nasilje nad djecom i ženama, te aktivnostima na planu izrade novog normativnog akta o unutrašnjim poslovima.

Nedavni napad na novinarku ND Vijesti Oliveru Lakić bio je u posebnom fokusu današnjeg sastanka, a ovom prilikom ministar Nuhodžić ponovio je snažnu osudu ovog akta i izrazio čvrstu opredijeljenost za angažovanjem svih raspoloživih kapaciteta u cilju što efikasnijeg rasvjetljavanja ovog slučaja. Ministar je kazao da su ovaj, kao i drugi zabilježeni slučajevi napada na novinare, u prioritetu rada Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom na izuzetan značaj i nemjerljiv doprinos medija razvoju demokratskog ambijenta u zemlji.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o oblasti integrisanog upravljanja granicama, za čije je unapređenje Evropska unija opredijelila sredstva kroz program sektorske budžetske podrške, kao i o oblasti azila i migratorne politike koju naša zemlja primjenjuje.

MUPRanije danas Ministarstvo unutrašnjih poslova posjetili su i predstavnici evropskih zvaničnika predvođeni zamjenikom generalnog sekretara Evropske službe za vanjske poslove (ESVP) Pedrom Seranom. Ovom prilikom evropska delegacija se sastala sa državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Draganom Pejanovićem i sekretarom Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselinom Veljovićem. Sastanak je bio prilika da državni sekretar Pejanović i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veljović predstave nacionalni okvir i strukturu djelovanja nadležnih službi na planu borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Današnji sastanci sa predstavnicima EU nastavak su intenzivnog dijaloga između Crne Gore i Evropske unije i potvrda opredijeljenosti naše zemlje da što brže i kvalitetnije napreduje na svom evropskom putu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?