Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Високи представници Европске уније данас посјетили Министарство унутрашњих послова

Објављено: 17.05.2018. 01:28 Аутор: МУП
Црна Гора цијени препоруке Европске комисије изнешене у недавно презентованом Извјештају о напретку, а у наредном периоду нарочита пажња надлежних институција биће посвећена испуњавању мјерила из поглавља 23 и 24 преговарачког процеса са Европском унијом, поручио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић током данашњег сусрета са шефом Јединице за Црну Гору у Генералном директорату Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу, Томасом Хаглајтнером.

Данашњи састанак био је прилика да министар Нухоџић упозна саговорника са постигнутим резултатима у области борбе против организованог криминала и корупције, борбе против насиља у породици, са акцентом на насиље над дјецом и женама, те активностима на плану израде новог нормативног акта о унутрашњим пословима.

Недавни напад на новинарку НД Вијести Оливеру Лакић био је у посебном фокусу данашњег састанка, а овом приликом министар Нухоџић поновио је снажну осуду овог акта и изразио чврсту опредијељеност за ангажовањем свих расположивих капацитета у циљу што ефикаснијег расвјетљавања овог случаја. Министар је казао да су овај, као и други забиљежени случајеви напада на новинаре, у приоритету рада Владе Црне Горе и Министарства унутрашњих послова, с обзиром на изузетан значај и немјерљив допринос медија развоју демократског амбијента у земљи.

На данашњем састанку било је ријечи и о области интегрисаног управљања границама, за чије је унапређење Европска унија опредијелила средства кроз програм секторске буџетске подршке, као и о области азила и миграторне политике коју наша земља примјењује.

MUPРаније данас Министарство унутрашњих послова посјетили су и представници европских званичника предвођени замјеником генералног секретара Европске службе за вањске послове (ЕСВП) Педром Сераном. Овом приликом европска делегација се састала са државним секретаром у Министарству унутрашњих послова Драганом Пејановићем и секретаром Вијећа за националну безбједност Веселином Вељовићем. Састанак је био прилика да државни секретар Пејановић и секретар Вијећа за националну безбједност Вељовић представе национални оквир и структуру дјеловања надлежних служби на плану борбе против тероризма и насилног екстремизма.

Данашњи састанци са представницима ЕУ наставак су интензивног дијалога између Црне Горе и Европске уније и потврда опредијељености наше земље да што брже и квалитетније напредује на свом европском путу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?