Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Okrugli sto Privredne komore i Ministarstva prosvjete o stručnim školama i dualnom obrazovanju

Objavljeno: 17.05.2018. 18:24 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministarstvo prosvjete i Privredna komora sjutra, 18. maja, organizuju okrugli sto u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica) sa početkom u 13:00 sati, na temu: „Stručne škole i dualno obrazovanje kao pokretač privrednog razvoja“.

Događaj će otvoriti predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Iskustva u implementaciji dualnog sistema obrazovanja će u uvodnom dijelu predstaviti i privrednici: predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, direktor AD “Inpek” Radivoje Bakić i direktor DOO “Aura Barber” Mijo Bubanja, ali i direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković i direktor direktorata u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić.

Nakon uvodnog dijela planiran je zatvoreni, radni dio sastanka.

Događaj se organizuje cijeneći važnost srednjih stručnih škola, a posebno njihovog povezivanja sa sektorom privrede, te imajući u vidu činjenicu da je Ministarstvo prosvjete pokrenulo kampanju za upis u srednje stručne škole i dualno obrazovanje „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?