Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

“GLOBSEC 2018”: Ministar Bošković sa zvaničnicima Slovačke, Lajčakom i Gajdošem

Objavljeno: 18.05.2018. 19:07 Autor: mod
Na marginama “GLOBSEC 2018” foruma, koji se održava od 17-19. maja 2018. godine, u Bratislavi, ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike, Miroslavom Lajčakom.

Ministar Bošković je istakao da je konkretnim i kvalitetnim reformama, kao i davanjem pravih odgovora na različite političke i geostrateške izazove, Crna Gora pokazala i dokazala da dijeli evroatlantske vrijednosti, posjeduje odgovarajuće kapacitete, kao i da je kredibilan i pouzdan partner međunarodnoj zajednici.

Ministar Lajčak je tom prilikom istakao da je Crna Gora ostvarila velike rezultate i čestitao na uspjehu u procesu integracija. Istakao je važnost njene aktivne uloge u očuvanju bezbjednosti na Zapadnom Balkanu i naglasio da Crna Gora može poslužiti kao primjer zemljama regiona koje imaju evroatlantske aspiracije.

Sagovornici su zaključili da je saradnja Crne Gore i Slovačke sadržajna i kvalitetna, te izrazili uvjerenje da će se ona intenzivirati u narednom periodu.

Tokom svog boravka u Bratislavi, ministar Bošković se susreo i sa ministrom odbrane Republike Slovačke, Peterom Gajdošem.

Ministar Bošković je istakao da je Slovačka Republika bila jedan od najznačajnijih partnera naše zemlje na putu evroatlantskih integracija. Podsjetio je na činjenicu da je slovački ministar bio prvi ministar odbrane zemlje članice NATO, koji je posjetio Crnu Goru nakon njenog prijema u Alijansu i svojim prisustvom dao dodatni značaj jednom od najvažnijih momenata novije crnogorske istorije. Bošković je istakao da to doživljava kao poseban gest uvažavanja i podrške.

Ministar Gajdoš je naveo i da će Slovačka Republika nastaviti da podržava Crnu Goru u nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, pridruživanje zajednici Evropske unije.

Sagovornici su se složili da je saradnja Crne Gore i Slovačke Republike na polju odbrane na zavidnom nivou, ali i poručili da očekuju njeno dalje unapređenje u svojstvu zemalja saveznica.

mod mod mod
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?