Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

“ГЛОБСЕЦ 2018”: Министар Бошковић са званичницима Словачке, Лајчаком и Гајдошем

Објављено: 18.05.2018. 19:07 Аутор: мод
На маргинама “ГЛОБСЕЦ 2018” форума, који се одржава од 17-19. маја 2018. године, у Братислави, министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић, састао се данас са министром иностраних и европских послова Словачке Републике, Мирославом Лајчаком.

Министар Бошковић је истакао да је конкретним и квалитетним реформама, као и давањем правих одговора на различите политичке и геостратешке изазове, Црна Гора показала и доказала да дијели евроатлантске вриједности, посједује одговарајуће капацитете, као и да је кредибилан и поуздан партнер међународној заједници.

Министар Лајчак је том приликом истакао да је Црна Гора остварила велике резултате и честитао на успјеху у процесу интеграција. Истакао је важност њене активне улоге у очувању безбједности на Западном Балкану и нагласио да Црна Гора може послужити као примјер земљама региона које имају евроатлантске аспирације.

Саговорници су закључили да је сарадња Црне Горе и Словачке садржајна и квалитетна, те изразили увјерење да ће се она интензивирати у наредном периоду.

Током свог боравка у Братислави, министар Бошковић се сусрео и са министром одбране Републике Словачке, Петером Гајдошем.

Министар Бошковић је истакао да је Словачка Република била један од најзначајнијих партнера наше земље на путу евроатлантских интеграција. Подсјетио је на чињеницу да је словачки министар био први министар одбране земље чланице НАТО, који је посјетио Црну Гору након њеног пријема у Алијансу и својим присуством дао додатни значај једном од најважнијих момената новије црногорске историје. Бошковић је истакао да то доживљава као посебан гест уважавања и подршке.

Министар Гајдош је навео и да ће Словачка Република наставити да подржава Црну Гору у настојању да оствари један од својих спољнополитичких приоритета, придруживање заједници Европске уније.

Саговорници су се сложили да је сарадња Црне Горе и Словачке Републике на пољу одбране на завидном нивоу, али и поручили да очекују њено даље унапређење у својству земаља савезница.

mod mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?