Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pljevlja: Lice zatečeno u nedozvoljenom prelasku granice; u njegovom vozilu pronađena roba vrijednosti od oko 43.000 eura

Objavljeno: 18.05.2018. 19:41 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja su juče, obavljajući poslove nadzora državne granice, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, zatekli jedno lice u nezakonitom prelasku državne granice. U teretnom vozilu pronađna je roba vrijednosti od oko 43.000 eura. O događaju obavješten nadležni državni tužilac.

Naime, službenici OGB Pljevlja su, 17.05.2018. godine oko 23,00 časa, postupajući na osnovu operativnih informacija, u reonu sela Vukovo brdo, na makadamskom putu koji povezuje selo Kamena Gora (Republika Srbije) i selo Mataruge (Crna Gora), uočili teretno motorno vozilo marke „Mercedes 609“ pljevljaskih registarskih oznaka. Lice koje je upravljalo vozilom se dalo u bjekstvo kada je primjetilo policijske službenike.

Pregledom terena, službenici OGB Pljevlja su pronašli lice koje je upravljalo vozilo i utvrdili da se radi o D.J. (54) iz Pljevalja. Utvrđeno je da je on izvršio nezakonit prelazak državne granice iz Republike Srbije u Crnu Goru, u reonu sela Strmećica, i time počinio prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli.

Vizuelnim pregledom vozila utvrđeno je da se u njegovoj unutrašnjosti nalazi veća količina paketa na kojima piše etil alkohol koncentracije 96%. O događaju su upoznati službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Pljevlja koji su izvršili uviđaj i konstatovali da se u vozilu nalazi 248 kartonskih paketa u kojima se nalazi ukupno 2.976 litara etil alkohola, 14 plastičnih kanistera u kojima se nalazi ukupno 310,31 litar etil alkohola i jedna mašina za mljevenje kukuruza vrijednosti od oko 420 eura. Ukupna pronađena količina etil alkohola je 3286,31 litar, dok je vrijednost pronađene i oduzete robe procijenjena na iznos od 43.118 eura.

O svemu je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio službenicima kriminalističke policije CB Pljevlja, da preduzmu određene radnje radi precizne kvalifikacije događaja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?