Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пљевља: Лице затечено у недозвољеном преласку границе; у његовом возилу пронађена роба вриједности од око 43.000 еура

Објављено: 18.05.2018. 19:41 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Пљевља су јуче, обављајући послове надзора државне границе, а поступајући на основу оперативних сазнања, затекли једно лице у незаконитом преласку државне границе. У теретном возилу пронађна је роба вриједности од око 43.000 еура. О догађају обавјештен надлежни државни тужилац.

Наиме, службеници ОГБ Пљевља су, 17.05.2018. године око 23,00 часа, поступајући на основу оперативних информација, у реону села Вуково брдо, на макадамском путу који повезује село Камена Гора (Република Србије) и село Матаруге (Црна Гора), уочили теретно моторно возило марке „Мерцедес 609“ пљевљаских регистарских ознака. Лице које је управљало возилом се дало у бјекство када је примјетило полицијске службенике.

Прегледом терена, службеници ОГБ Пљевља су пронашли лице које је управљало возило и утврдили да се ради о Д.Ј. (54) из Пљеваља. Утврђено је да је он извршио незаконит прелазак државне границе из Републике Србије у Црну Гору, у реону села Стрмећица, и тиме починио прекршај из Закона о граничној контроли.

Визуелним прегледом возила утврђено је да се у његовој унутрашњости налази већа количина пакета на којима пише етил алкохол концентрације 96%. О догађају су упознати службеници криминалистичке полиције Центра безбједности Пљевља који су извршили увиђај и констатовали да се у возилу налази 248 картонских пакета у којима се налази укупно 2.976 литара етил алкохола, 14 пластичних канистера у којима се налази укупно 310,31 литар етил алкохола и једна машина за мљевење кукуруза вриједности од око 420 еура. Укупна пронађена количина етил алкохола је 3286,31 литар, док је вриједност пронађене и одузете робе процијењена на износ од 43.118 еура.

О свему је упознат надлежни државни тужилац који је наложио службеницима криминалистичке полиције ЦБ Пљевља, да предузму одређене радње ради прецизне квалификације догађаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?