Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Veče sa mladim liderima

Objavljeno: 23.05.2018. 19:50 Autor: Ministarstvo sporta
Podgorica, 22. maj 2018. - Regionalna direktorka UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju i specijalna koordinatorka za izbjegličku i migrantsku krizu u Evropi Afšan Kan, posjetu Crnoj Gori počela je susretom sa mladima, kako bi najprije čula njihove stavove o pitanjima koja ih se najviše tiču. 

Ministarstvo sporta

U diskusiji, koja se fokusirala na aktivno učešće mladih u crnogorskom društvu, učestvovao je i ministar sporta Nikola Janović, poručujući da su mladi stub crnogorskog društva i kao takvi treba da imaju podršku, kako institucija i organizacija koje se bave omladinskom poltikom, tako i podršku šire društvene zajednice. 

Ministarstvo sporta

Janović je kazao da stvaranje uslova za aktivno učešće mladih u identifikovanju i rješavanju njihovih problema i potreba na lokalnom nivou, treba da se sprovodi kontinuirano i u saradnji sa svim relevantnim akterima društva. “Vrlo je važno da mladi u svojim zajednicama uspostave kvalitetnu komunikaciju sa lokalnim organima vlasti u cilju povećanja njihove senzibilisanosti i obezbjeđivanja podrške u realizaciji različitih aktivnosti u oblasti omladinske politike. Naročitu pažnju treba posvetiti stvaranju podsticajnog okruženja za mlade koji pripadaju ranjivim grupama, sa ciljem njihovog integrisanja u svim oblastima društvenog djelovanja”- zaključio je ministar sporta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?