Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вече са младим лидерима

Објављено: 23.05.2018. 19:50 Аутор: Министарство спорта
Подгорица, 22. мај 2018. - Регионална директорка УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију и специјална координаторка за избјегличку и мигрантску кризу у Европи Афшан Кан, посјету Црној Гори почела је сусретом са младима, како би најприје чула њихове ставове о питањима која их се највише тичу. 

Ministarstvo sporta

У дискусији, која се фокусирала на активно учешће младих у црногорском друштву, учествовао је и министар спорта Никола Јановић, поручујући да су млади стуб црногорског друштва и као такви треба да имају подршку, како институција и организација које се баве омладинском полтиком, тако и подршку шире друштвене заједнице. 

Ministarstvo sporta

Јановић је казао да стварање услова за активно учешће младих у идентификовању и рјешавању њихових проблема и потреба на локалном нивоу, треба да се спроводи континуирано и у сарадњи са свим релевантним актерима друштва. “Врло је важно да млади у својим заједницама успоставе квалитетну комуникацију са локалним органима власти у циљу повећања њихове сензибилисаности и обезбјеђивања подршке у реализацији различитих активности у области омладинске политике. Нарочиту пажњу треба посветити стварању подстицајног окружења за младе који припадају рањивим групама, са циљем њиховог интегрисања у свим областима друштвеног дјеловања”- закључио је министар спорта.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?