Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović u Plavu: Vrtić je ključ za izgradnju zdrave ličnosti

Objavljeno: 25.05.2018. 23:00 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

“Najbolje što možemo da uradimo za našu djecu je da im obezbijedimo boravak u vrtiću, a to je zajednički posao roditelja i sistema obrazovanja”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović pred oko 150 djece i roditelja na današnjoj manifestaciji u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću” u Plavu.

PR Služba

“Roditelji moraju da budu svjesni da upisom djece u vrtić na najkvalitetniji način omogućavaju da njihova djeca odrastu u zdrave i uspješne ličnosti, a na državi je da stvori ambijent za to. Vlada i Ministarstvo prosvjete prepoznaju važnost predškolskog obrazovanja, a potvrda toga je projekat izgradnje sedam novih vrtića vrijednsti 17 miliona eura koji se realizuje kroz kredit Banke za razvoj Savjeta Evrope. On je rekao da će se budžetskim sredstvima za ovu godinu graditi vrtić u Rožajama i podsjetio da osim infrastrukturnih ulaganja Ministarstvo kroz razne kampanje ulaže i u podizanje svijesti o važnosti predškolskog obrazovanja i unapređenje sadržaja i kadrovskih kapaciteta.

Kada je riječ o Plavu, ministar je naglasio da je ove godine uloženo 15.000 eura za obovu bravarije JPU Dječiji vrtić, i da će biti obezbijeđena sva neophodna sredstva da plavska djeca borave u prijatnom ambijentu.

PR služba

Ističući da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta Vlade, ministar je podsjetio da su u infrastrukturu obrazovno – vaspitnih ustanova opštine Plav uložena značajna sredstva.

“Raspisan je tender za gradnju škole Vojnom Selu procijenjene vrijednosti 150.000 eura, kao i tender za izbor izvođača radova na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović procijenjene vrijednosti oko 250.000 eura”, rekao je ministar.

U JU OŠ “Hajro Šahmanović” u toku su radovi na rekonstrukciji toaleta, a projekat je vrijedan 38.000 eura. Sanirane su posljedice zemljotresa na objektu JU OŠ “Petar Dedović” u Murinu vrijednosti 58.000 eura, a tokom ljetnjih mjeseci adaptiraće se i objekat područnog odjeljenja JU OŠ “Hajro Šahmanović” - Brezojevica vrijednosti 15.000 eura. Takođe, on je najavio da će se graditi savremeno sportsko igralište u JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, čija procijenjena vrijednost će biti oko 250.000 eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Pozivajući roditelje da upišu djecu u vrtiće, on je podsjetio “da je pogrešno obrazovano dijete izgubljeno djete”, i dodao da je u tom smislu naša odgovornost da ne izgubimo ni jedno dijete.

Pored ministra, na manifestaciji se obratila i direktorica JPU Dječiji vrtić Minela Markišić koja je rekla da moramo razumijeti koliko je važno da naša djeca borave u društvu druge djece i da vrtić ima ulogu podsticanja njihovog razvoja, te pozvala roditelje da upišu u djecu u vrtić.

Nakon obraćanja, djeca i roditelji bili su u prilici da uživaju u muzičkim i plesnim tačkama djece iz vrtića i predstavi Dječijeg pozorišta “Stanković” iz Nikšića

Manifestacije u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću“, pored Plava održane su u Pljevljima, Bijelom Polju i Rožajama, a sa gradskih trgova poslata je poruka da je predškolsko obrazovanje ključno za razvoj djeteta i da svako dijete treba vrtić.

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?