Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић у Плаву: Вртић је кључ за изградњу здраве личности

Објављено: 25.05.2018. 23:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

“Најбоље што можемо да урадимо за нашу дјецу је да им обезбиједимо боравак у вртићу, а то је заједнички посао родитеља и система образовања”, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић пред око 150 дјеце и родитеља на данашњој манифестацији у оквиру кампање “Заблистаћу у вртићу” у Плаву.

PR Služba

“Родитељи морају да буду свјесни да уписом дјеце у вртић на најквалитетнији начин омогућавају да њихова дјеца одрасту у здраве и успјешне личности, а на држави је да створи амбијент за то. Влада и Министарство просвјете препознају важност предшколског образовања, а потврда тога је пројекат изградње седам нових вртића вриједнсти 17 милиона еура који се реализује кроз кредит Банке за развој Савјета Европе. Он је рекао да ће се буџетским средствима за ову годину градити вртић у Рожајама и подсјетио да осим инфраструктурних улагања Министарство кроз разне кампање улаже и у подизање свијести о важности предшколског образовања и унапређење садржаја и кадровских капацитета.

Када је ријеч о Плаву, министар је нагласио да је ове године уложено 15.000 еура за обову браварије ЈПУ Дјечији вртић, и да ће бити обезбијеђена сва неопходна средства да плавска дјеца бораве у пријатном амбијенту.

PR služba

Истичући да је улагање у образовање један од приоритета Владе, министар је подсјетио да су у инфраструктуру образовно – васпитних установа општине Плав уложена значајна средства.

“Расписан је тендер за градњу школе Војном Селу процијењене вриједности 150.000 еура, као и тендер за избор извођача радова на уређењу школског дворишта и адаптацији спортских терена ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић процијењене вриједности око 250.000 еура”, рекао је министар.

У ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” у току су радови на реконструкцији тоалета, а пројекат је вриједан 38.000 еура. Саниране су посљедице земљотреса на објекту ЈУ ОШ “Петар Дедовић” у Мурину вриједности 58.000 еура, а током љетњих мјесеци адаптираће се и објекат подручног одјељења ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић” - Брезојевица вриједности 15.000 еура. Такође, он је најавио да ће се градити савремено спортско игралиште у ЈУ ОШ “Џафер Никочевић” у Гусињу, чија процијењена вриједност ће бити око 250.000 еура.

PR služba Ministarstva prosvjete

Позивајући родитеље да упишу дјецу у вртиће, он је подсјетио “да је погрешно образовано дијете изгубљено дјете”, и додао да је у том смислу наша одговорност да не изгубимо ни једно дијете.

Поред министра, на манифестацији се обратила и директорица ЈПУ Дјечији вртић Минела Маркишић која је рекла да морамо разумијети колико је важно да наша дјеца бораве у друштву друге дјеце и да вртић има улогу подстицања њиховог развоја, те позвала родитеље да упишу у дјецу у вртић.

Након обраћања, дјеца и родитељи били су у прилици да уживају у музичким и плесним тачкама дјеце из вртића и представи Дјечијег позоришта “Станковић” из Никшића

Манифестације у оквиру кампање “Заблистаћу у вртићу“, поред Плава одржане су у Пљевљима, Бијелом Пољу и Рожајама, а са градских тргова послата је порука да је предшколско образовање кључно за развој дјетета и да свако дијете треба вртић.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?