Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović sa predstavnicima OEBS-a: MUP ozbiljan i pouzdan partner Misiji OEBS-a u Crnoj Gori u borbi protiv transnacionalnih prijetnji

Objavljeno: 29.05.2018. 01:00 Autor: MUP
Zajedničkim radom nastavljamo dalju borbu protiv svih oblika transnacionalnih izazova poput terorizma i nasilnog ekstremizma, sajber kriminala, kao i na planu bezbjednosti granica, poručeno je sa današnjeg sastanka državnog sekretara Dragana Pejanovića sa ambasadorkom Mariz Davije, šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Razom Ostrauskaite, koordinatorkom aktivnosti za transnacionalne prijetnje Sekretarijata OEBS-a u Beču.

Zahvaljujući na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji koja se kontinuirano ostvaruje kroz podršku strateškom okviru, organizovanje radionica, sprovođenje obuka i pružanje drugih oblika pomoći, državni sekretar Pejanović posebno je istakao pomoć Misije OEBS-a na izradi brojnih strategija kao što su Strategija za borbu protiv trgovine ljudima, Strategija za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma i Strategija razvoja Uprave policije.

U okviru policijske saradnje, sagovornici su konstatovali značaj implementacije API (Advanced Passenger Information) sistema, na čemu će se raditi i u narednom periodu, kao i važnost projekata i obuka o bezbjednosti na aerodromima relevantnih državnih organa i osoblja privatnog sektora uključenih u aerodromsku bezbjednost.

Imajući u vidu dugogodišnju uspješnu saradnju, Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastaviće da pruža punu podršku Ministarstvu u svim prioritetnim oblastima rada, kazala je ambasadorka Davije. Raza Ostrauskaite informisala je o načinu rada Odjeljenja za transnacionalne prijetnje Sekretarijata OEBS-a u Beču čije aktivnosti koordinira i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

Sastanku su prisustvovali i menadžer programa za bezbjednosnu saradnju i upravljanje Robert Kucharski, kao i generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije u MUP-u, Tanja Ostojić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?