Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић са представницима ОЕБС-а: МУП озбиљан и поуздан партнер Мисији ОЕБС-а у Црној Гори у борби против транснационалних пријетњи

Објављено: 29.05.2018. 01:00 Аутор: МУП
Заједничким радом настављамо даљу борбу против свих облика транснационалних изазова попут тероризма и насилног екстремизма, сајбер криминала, као и на плану безбједности граница, поручено је са данашњег састанка државног секретара Драгана Пејановића са амбасадорком Мариз Давије, шефицом Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Разом Остраускаите, координаторком активности за транснационалне пријетње Секретаријата ОЕБС-а у Бечу.

Захваљујући на досадашњој квалитетној сарадњи која се континуирано остварује кроз подршку стратешком оквиру, организовање радионица, спровођење обука и пружање других облика помоћи, државни секретар Пејановић посебно је истакао помоћ Мисије ОЕБС-а на изради бројних стратегија као што су Стратегија за борбу против трговине људима, Стратегија за превенцију и сузбијање тероризма, прања новца и финансирања тероризма и Стратегија развоја Управе полиције.

У оквиру полицијске сарадње, саговорници су констатовали значај имплементације АПИ (Адванцед Пассенгер Информатион) система, на чему ће се радити и у наредном периоду, као и важност пројеката и обука о безбједности на аеродромима релевантних државних органа и особља приватног сектора укључених у аеродромску безбједност.

Имајући у виду дугогодишњу успјешну сарадњу, Мисија ОЕБС-а у Црној Гори наставиће да пружа пуну подршку Министарству у свим приоритетним областима рада, казала је амбасадорка Давије. Раза Остраускаите информисала је о начину рада Одјељења за транснационалне пријетње Секретаријата ОЕБС-а у Бечу чије активности координира и изразила задовољство досадашњом сарадњом.

Састанку су присуствовали и менаџер програма за безбједносну сарадњу и управљање Роберт Куцхарски, као и генерална директорица Директората за међународну сарадњу и европске интеграције у МУП-у, Тања Остојић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?