Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković studentima: Ne plašite se odluka, sami kreirate svoj put

Objavljeno: 29.05.2018. 18:08 Autor: mod
„Ne plašite se odluka. Sami kreirate svoj put. Zato se trudite da na tom putu ostavite trag za sobom, bez osvrtanja na tuđe komentare, ali i bez zavisti na tuđe uspjehe“.

Ovo je poručio ministar odbrane, mr Predrag Bošković, obraćajući se gostima Ministarstva odbrane, članovima studentske organizacije ADAMAS Pravnog fakulteta DU, kao i nekoliko studenata smjera bezbjednosti Humanističkih studija na UDG-u. 

Govoreći na temu liderstva, Bošković je kazao da je ono duboko povezano isključivo sa obrazovanjem. „Ako želite da postanete neko i nešto, pođite od sebe, od sopstvene nadgradnje. A ta nadgradnja počinje obrazovanjem i ulaganjem u svoja znanja. I, ponavljam - ne plašite se odluka. Bolja je i pogrešna, nego nikakva odluka. Preuzmite odgovornost za sebe“, poručio je ministar.

On je u neposrednom razgovoru sa studentima govorio o svojim školskim i studentskim danima, o izazovima koje nosi tinejdžersko doba, ali i o kasnijim profesionalnim angažmanima u politici, sportu i izvršnoj vlasti. Bošković je pričao o važnosti posvećenosti poslu, upornosti i pozitivnom stavu. 

Studenti su pokazali veliko interesovanje za rad Ministarstva odbrane, postavljajući konkretna pitanja o mogućnostima zapošljavanja u sektoru odbrane, karijernim mogućnostima, dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Studentska organizacija ADAMAS ima za cilj edukaciju studenata prava, kroz neposredan kontakt i saradnju sa predstavnicima svih pravnih profila, kao i posjetu institucijama i organima uprave. 

mod mod


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?