Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konferencija: Primjena asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj zaštiti

Objavljeno: 30.05.2018. 19:58 Autor: mrss
Dana, 29.05.2018. godine, Nevladino udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak Nade“ iz Pljevalja, organizovalo je u Podgorici Konferenciju: Primjena asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj zaštiti.

Konferencija se realizuje u okviru projekta „Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije“. Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo – FAKT i dio je programa “De Facto Razvoj” koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

Na Konferenciji je predstavljena aplikacija „Social skills animation“, koja je razvijena u Grčkoj i softver koji je razvijen u JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja. Softver koji je razvijen u Crnoj Gori je iz oblasti: pisanja, matematike, čitanja i crtanja, razvoja govora i jezika, kompjuterske pismenosti i vještina potrebnih za svakodnevni život.

Na konferenciji je ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja učestvovala Marina Medojević, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, vrtića, osnovnih i srednjih škola, resursnih centara, dnevnih boravaka i civilnog sektora iz Crne Gore. 


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?