Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конференција: Примјена асистивне технологије у образовању и социјалној заштити

Објављено: 30.05.2018. 19:58 Аутор: мрсс
Дана, 29.05.2018. године, Невладино удружење родитеља дјеце са тешкоћама у развоју „Зрачак Наде“ из Пљеваља, организовало је у Подгорици Конференцију: Примјена асистивне технологије у образовању и социјалној заштити.

Конференција се реализује у оквиру пројекта „Побољшање услуга подршке за живот у заједници употребом асистивне технологије“. Пројекат је подржао Фонд за активно грађанство – ФАКТ и дио је програма “Де Фацто Развој” који финансира Европска унија, посредством Делегације Европске уније у Црној Гори кроз програм ИПА 2016 Инструмент за цивилно друштво.

На Конференцији је представљена апликација „Социал скиллс аниматион“, која је развијена у Грчкој и софтвер који је развијен у ЈУ Центар за дневни боравак дјеце са сметњама у развоју и одраслих лица са инвалидитетом Пљевља. Софтвер који је развијен у Црној Гори је из области: писања, математике, читања и цртања, развоја говора и језика, компјутерске писмености и вјештина потребних за свакодневни живот.

На конференцији је испред Министарства рада и социјалног старања учествовала Марина Медојевић, као и представници Министарства просвјете, вртића, основних и средњих школа, ресурсних центара, дневних боравака и цивилног сектора из Црне Горе. 


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?