Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GOSTOVANJE: Ministarka nauke dr Sanja Damjanović u jutarnjem programu TVCG

Objavljeno: 31.05.2018. 15:38 Autor: Ministarstvo nauke


Ministarka nauke dr Sanja Damjanović gostovala je u jutarnjem programu TVCG i tom prilikom razgovala sa novinarkom Dajanom Golubović Pejović o novom pozivu za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.

Ministarstvo nauke planira da kontinuirano raspisuje ovakav poziv sa ulaganjem od 500.000 eura godišnje, čime bi se za 3 godine postigao broj od oko 50 mladih istraživača, doktoranada, koji bi se usavršavali na univerzitetima kroz ovaj program.

Njihova uloga bi bila da ojačaju istraživačku misiju univerziteta, pripremaju aplikacije za EU fondove za istraživanje i inovacije, unapređuju saradnju sa privredom - na taj način kreirajući dodatne mogućnosti za ostajanje na univerzitetima, ali i šanse za nove istraživačke pozicije.

Ministarka Damjanović je tokom gostovanja govorila i o trenutnim aktivnostima Ministarstva, planovima za dalju realizaciju regionalnog projekta Uspostavljanje međunarodnog naučnog instituta na prostoru Jugoistočne Evrope, te s tim u vezi najavila sastanak sa generalnim direktorom za istraživanje i inovacije u Evropskoj komisiji, gospodinom Žanom - Erikom Pakeom.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?